Makó és környéke

2015.07.14. 17:41

Utolsó útjára kísérték Ambrózfalva polgármesterét

Ambrózfalva - Több százan kísérték utolsó útjára kedden Ambrózfalva polgármesterét. Perleczki Béláné 68 éves korában, rövid ideig tartó, súlyos betegségben hunyt el.

M. K. E.

Perleczki Bélánét katolikus szertartás szerint helyezték végső nyugalomba az ambrózfalvi temetőben. Az önkormányzat és a helyi intézmények nevében [namelink name="Csirik László"] alpolgármester búcsúztatta a településvezetőt.

Perleczki Béláné, Ambrózfalva polgármestere 68 éves korában hunyt el. Fotó: Kovács Erika

Perleczki Béláné, Ambrózfalva polgármestere 68 éves korában hunyt el.
Fotó: Kovács Erika

Polgármester Asszonyunk egy hónapja már kórházban volt, de senki sem gondolta, hogy ilyen gyorsan elveszítjük. Bár nem főállású polgármester volt, reggeltől estig, erejét nem kímélve dolgozott a település érdekében. Ötven éve, 1965-ben került Ambrózfalvára. Dolgozott a helyi és a pitvarosi termelőszövetkezetben, 2006-os nyugdíjba vonulásáig a Négy-Határ’99 Kft. főkönyvelője volt. Dolgozott képviselőként és alpolgármesterként, a 2012-es időközi választáson polgármesterré választották, majd 2014-ben ismét bizalmat szavaztak neki az ambrózfalviak.

Fotó: Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika
Csirik László méltatásában arra is kitért, Perleczki Béláné segítette a helyi civil szervezetek, intézmények és a kisebbségi önkormányzat munkáját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!