Makó és környéke

2015.08.26. 21:50

Fél méteren megy a vita Palotán

A csanádpalotai Páva utcában eredetileg 4 méter széles volt a szilárd burkolat – mondják az ott lakók, és szeretnék, ha ugyanilyen szélességben aszfaltoznák le most, a csatornázás utáni helyreállítás során. A városházán azt mondják, csak 3 és fél métert kapnak, és ha ez nem tetszik, majd aszfaltoznak másutt. <br>

Szabó Imre

A csanádpalotai Páva utca a település első szilárd burkolatú útja volt, lakossági hozzájárulással épült meg még a rendszerváltás előtt. Akkor ez házanként 4500 forintba került; nem aszfalttal, hanem más technológiával fedték le – emlékszik az itt lakó Nagy Péter. Aki hozzáteszi: később minden utca 3-3 és fél méter széles lett náluk, egyedül az övéké 4 méter széles. Azaz csak volt, mert most úgy néz ki, a szennyvízcsatornázást követő helyreállítás után már itt is csak 3 és fél méteres lesz a burkolat – igaz, aszfalttal.

A félméternyi különbséget többen sérelmezik. Amikor tegnap ott jártunk, hirtelen két szomszéd – Pálfi Antal és Gulyás János – is előkerült, akik ugyanezen a véleményen voltak. Ők le is mérték bejárótól bejáróig, mennyi volt az eredeti útszélesség, és előttük pár centi híján tényleg 4 méter jött ki. A panaszosok azt mondták, az út szélessége azért fontos, mert nem mindegy, elfér-e egymás mellett két autó. A városházára petíciót is küldtek az ügyben, amit Nagy Péter emlékezete szerint húszegynéhányan, valójában 16-an írtak alá – az utcában 34 család lakik.

Nagy Péter és szomszédai ragaszkodnának a 4 méteres szilárd burkolathoz. A szerző felvétele

Nagy Péter és szomszédai ragaszkodnának a 4 méteres szilárd burkolathoz. A szerző felvétele
A polgármester, Kovács Sándor értetlenül áll a Páva utcai tiltakozás előtt. Mint mondja, valóban megkeresték reklamálók, de olyanok is, akiknek a szűkebb burkolat ugyancsak megfelel. Az önkormányzat dokumentációi szerint egyébként eleve sem volt 4 méter széles a Páva utca. A város első embere azt mondja, két lehetőség van: vagy megépítik az aszfaltszőnyeget 3 és fél méter szélességben, vagy egy másik utca kapja meg ezt a 8-10 milliós beruházást, a Páva utcát pedig csak sávosan állítják helyre, azaz „befoltozzák" a keletkezett úthibákat.

Az önkormányzat hamarosan megkérdezi a lakóközösséget, melyik változatot szeretnék, a munka szeptemberben indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!