Makó és környéke

2015.12.18. 21:38

Pénzre és a tavaszra várnak

Makó - Eddig parkolókban, köztereken gördeszkáztak, BMX-eztek a makói fiatalok, nem volt ugyanis erre alkalmas pálya a városban. Hamarosan lehet: a város adott hozzá helyet. Az egykori pályaelemek felújítását is megkezdték, a befejezéshez azonban kellene még 400 ezer forint.

Szabó Imre

– Jó két hónapon át dolgoztak itt a srácok. Ők rengeteg szabadidőt áldoztak az extrémsport-pálya elemeinek felújítására, én nem kevés pénzt, és természetesen a város is segített. Befejezni azonban eddig nem sikerült a munkát – mondta lapunknak [namelink name="Mihály Norbert"], a Makói Extrémsport Egyesület elnöke az egykori Bajza-iskola udvarán. Itt vannak félkész állapotban a pályaelemek, pontosabban azok fémrészei, amelyeket már lefestettek. A fa takaróburkolat hiányzik róluk ahhoz, hogy alkalmasak legyenek BMX-ezésre, gördeszkázásra és görkorcsolyázásra.


Mint emlékezetes, Makón 2002-ben avatták fel az extrémsport-létesítményt 5 millió forintos beruházással a Hollóssy Kornélia utcai sportpályán. Ezt három év múlva elköltöztették az Aradi utcára, ám idővel tönkrementek az elemei, amelyeket végül raktárba helyeztek. A városban emiatt mostanáig nem volt a sportág számára alkalmas hely, így az ezzel foglalkozó fiatalok parkolókban, a piactéren és hasonló helyeken igyekeztek hódolni szenvedélyüknek – ami viszont, hivatalosan a közterületek védelmének indokával, tilos. Az előző városvezetés, bár még pénzt is szerzett a pályaelemek korszerűsítésére, nem tudott megegyezni a fiatalokkal a pálya működtetésének feltételeiről.

 

 Mihály Norbert az egykori Bajza-iskola udvarán. Az elemekkel eddig is sokat dolgoztak, de készek a további munkára. Fotó: Szabó Imre

Mihály Norbert az egykori Bajza-iskola udvarán. Az elemekkel eddig is sokat dolgoztak, de készek a további munkára. Fotó: Szabó Imre

A megállapodásra – már az új vezetéssel – idén nyárig kellett várni. Ekkor döntötte el a testület, hogy 100 négyzetméternyi területet ad bérbe a régóta üresen álló Bajza-iskola udvarából, havi jelképes, 4000 forintért. Mi több, az egyik városatya, [namelink name="Hadik György"] a maga felajánlásán túl gyűjtést is rendezett képviselőtársai körében, így összejött nagyjából 350 ezer forint a pálya felújítására.


Ez az összeg továbbra is megvan. Mihály Norbert úgy becsüli, a felújítás befejezése összesen 750 ezer forintba kerülne, ezért csak akkor nyúlnak a pénzhez, ha valahonnan összejön a hiányzó 400 ezer is. Erre még van idő, a szezon tavasszal indul. Az egyéb sportágak művelőit is tömörítő egyesületnek egyébként 30 olyan tagja van, aki kifejezetten a kerékpáros, gördeszkás, görkorcsolyás irányzat rajongója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!