Makó és környéke

2016.01.11. 21:20

Megérkezett a szociális tűzifa Pitvarosra

Pitvaros - Körülbelül 7 mázsa tűzifa jut a szociálisan rászorulóknak Pitvaroson. Az igényelt tüzelő negyede már megérkezett a településre.

M. K. E.

[namelink name="Radó Tibor"], Pitvaros polgármestere elmondta, az előző években a szomszédos Mezőhegyesről vásároltak szociális célokra tűzifát, 2015-ben ez nem sikerült. Most a Dalerd Zrt.-től vették meg a Belügyminisztérium támogatásával a fát.


Ha tavaly év végén szállították volna a fűtőanyagot, akkor nem Derekegyházról, hanem sokkal messzebbről hozták volna a fát – tudtuk meg Radó Tibortól. Ez jelentősen drágította volna a szállítási költséget. Ezért választottuk a január eleji időpontot.

 

Megérkezett Pitvarosra a szociális tüzelő első negyede. Fotó: Kovács Erika

Megérkezett Pitvarosra a szociális tüzelő első negyede. Fotó: Kovács Erika

Az önkormányzat 94 erdei köbméter fát vásárolt, aminek első negyede már a polgármesteri hivatal udvarán van. A rönköket az önkormányzat dolgozói darabolják fel. A rászorulók január 8-áig adhatták be a kérelmüket. A számítások szerint a családok 6,5–7 mázsa fát kapnak. Az időseknek ingyen házhoz is szállítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!