Makó és környéke

2016.02.26. 09:58

Tovább nyomoznak a vízmű ügyében

Makó- Május 23-áig meghosszabbították a nyomozás határidejét a Makó-térségi Víziközmű Kft. ügyében.

Munkatársunktól

Hűtlen kezelés gyanújával, ismeretlen elkövető ellen folyik a vizsgálat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon, a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség felügyelete mellett. Az ügyről rendszeresen beszámoltunk lapunkban (2015. december 2.: Tovább keresik a hűtlen kezelőt).


Tavaly május 22-én közölte [namelink name="Farkas Éva Erzsébet"] makói polgármester, hogy feljelentést tesz. Az önkormányzat új vezetése úgy találta, a város és a környező községek ivóvíz- és csatornaszolgáltató vállalatánál 2011 és 2013 között túl nagy összeget fizettek ki jutalomként és prémiumként, és több feladatot is a munkatársak által alapított vállalkozásoknak szerveztek ki.


A kft. korábbi ügyvezetője, [namelink name="Medgyesi Pál"] a vádakra reagálva azt mondta, úgy vezette a vállalatot, ahogy a taggyűlés döntései megszabták, nem voltak törvénytelen, indokolatlan kifizetések, és csak olyan munkákat szerveztek ki, amelyeket úgy gazdaságosabban lehetett elvégezni.


A polgármester feljelentése az ügyészségen belül négy állomáson járt, míg eljutott a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészséghez. Egyszer már meghosszabbították a nyomozás határidejét, ez február 23-án, kedden járt le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!