Makó és környéke

2019.07.18. 19:18

Indul a Hagymatikum bővítése

Jövő héten indulhat a Hagymatikum bővítésének első szakasza a közbeszerzési eljárással, a képviselő-testület ugyanis csütörtöki, rendkívüli ülésén elfogadta ennek módosított terveit.

Szabó Imre

Változtatásokra azért volt szükség, mert a fürdő területén szálloda is épül, emiatt ketté kellett választani a beruházást, illetve a sportuszodának másik helyet kellett keresni. A MAKONA Tervezőiroda az ülésen be is mutatta, hogy fog kinézni az új épületegyüttes az atlantiszi vízivilággal. Módosítottak a Csanád vezér téri székelykapu tervein is. E szerint az országzászlót az '56-os kopjafákkal összekötő sétányon fogják elhelyezni.

A belvízkárokról Zsámboki Zsolt, az ügy önkormányzati referense elmondta, hogy 198-ból eddig 79 magáningatlan kárigényét dolgozták fel; az érintettek építőanyagokat kapnak a helyreállításhoz, a fertőtlenítés és tisztítás utómunkálatai pedig még folynak. Gáspár Sándor (MSZP) felhívta a figyelmet arra, hogy sok helyütt még mindig áll a víz a csatornákban, Kovács Sándor (Fidesz-KDNP) meg arra, hogy ez a magas talajvíz miatt is van, párttársa, Toldi János pedig azt mondta, a csatornákat, átereszeket sok helyütt maguk a lakók tömítették el. Tisztításuk egyébként már folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!