Makó és környéke

2019.05.10. 15:39

30 millió forintból újul meg a községháza: Nagylakon nem lesz szünet az ügyfélfogadásban a munka idején

Energetikai korszerűsítés folyik a nagylaki községházán. A munka kezdetekor ugyan szükség volt kétnapi szünetre, de azóta a hivatal a megszokott rendben működik, az ügyfeleket is fogadják.

Szabó Imre

Ahogyan a Makó környéki települések majd mindegyikén, úgy Nagylakon is folyik a polgármesteri hivatal korszerűsítése – tapasztaltuk, amikor ott jártunk.


Az ajtókat-ablakokat már kicserélték, az udvaron ott álltak a külső hőszigetelő burkolat elemei.


– A 30 milliós energetikai felújításra még 3 évvel ezelőtt nyújtotta be a pályázatot az önkormányzat. A csúszás

a közbeszerzési eljárás elhúzódásával magyarázható – mondta el Locskai Zoltán polgármester.

Locskai Zoltán polgármester örül a megújulásnak, sokat fognak spórolni vele. Fotó: Frank Yvette

Locskai Zoltán polgármester örül a megújulásnak, sokat fognak spórolni vele. Fotó: Frank Yvette

 Megtudtuk: a falak szigetelése a jövő héten kezdődik, aztán felszerelik a napelemeket, majd átalakítják, a mozgáskorlátozottak számára is használhatóvá teszik a vizesblokkot. Végül pedig átalakítják a fűtési rendszert. Eddig egy régi gázkazán adta a hivatalban a meleget, most elektromos fűtés lesz a napelemek segítségével. – Jobban is fog kinézni a községháza, végre eltűnnek a radiátorok és a fűtőcsövek – mondja a polgármester. Hozzáteszi: az működés közben fog kiderülni, mennyit fognak mindezzel spórolni, de az előzetes kalkulációk alapján komoly megtakarításra számítanak.


A felújítás ideje alatt a községháza a szokásos rendnek megfelelően működik, az ügyfeleket is fogadják. Szünetet csak a munka kezdetekor, a 22 nyílászáró cseréjének idejére, a hónap elején kellett elrendelni, két napra. A munka befejezése július végén várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!