Makó és környéke

2007.07.23. 16:19

Bibliotékát avattak Apátfalván

Új községi könyvtárat avattak a falunapokon a hét végén Apátfalván. Az új épületbe költöznek majd a civil szervezetek is.

Apátfalván az átalakított moziba költözött a könyvtár. Itt kapott helyet a művelődési ház is, így a jövőben egy helyen lehet könyvet kölcsönözni, internetezni, kiállítást nézni vagy koncertet hallgatni.

A beruházás a Közkincs Alapítvány pályázati támogatásával valósult meg. Az új komplexum kialakításához húszmillió forintra volt szükség, amit húsz éven át évi egymillió forintos részletekben törleszt majd a község.
Ebből az összegből nem csupán a moziteremből varázsoltak könyvtárat, hanem kijavították az épület tetőszerkezetét, és a korábbinál gazdaságosabb fűtési rendszer kiépítésére is futotta. Az épületkomplexumban két galériát és külön próbatermet is kialakítanak.

Ideköltöznek majd a civil szervezetek is. A ház egyébként 1959-ben épült, a mozit pedig tíz évvel később építették hozzá a falu összefogásával – ez utóbbit elavult berendezése miatt öt éve be kellett zárni.

M. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!