Makó és környéke

2009.08.27. 22:03

Erdélybe költözik a makói filmfesztivál

Makó - Jövőre már nem Makón rendezi meg a fiatal filmesek világtalálkozóját, a Zoom to Europe-ot a Makói Videó- és Művészeti Műhely.

Munkatársunktól

Az első, filmbemutatókkal színesített fesztivált 2003-ban tartották, és a rendezvény az évek során nemzetközi szinten is jegyzetté vált – a határon túli magyar fiatalokon kívül rendszeresen elhozták ide alkotásaikat, és dolgoztak itt ifjú alkotók még Európán kívüli országokból, így Kanadából és Dél-Koreából is. A műhely vezetője, Czibolya Kálmán lapunknak elmondta: jövőre a hetedik találkozót az erdélyi Agyagfalvára szervezik. A Székelyföld központjában lévő, 750 lelkes, színmagyar település minden bizonnyal új inspirációkat ad majd a résztvevő filmeseknek, de a döntésben az is szerepet játszott, hogy Makón az utóbbi időben már a reméltnél jóval kisebb támogatást kapott a fesztivál. Azt tervezik, hogy a találkozót hazai, romániai és uniós pályázati forrásokból tartják meg.

Címkék#film#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!