Makó és környéke

2019.03.21. 10:29

Kellemes meglepetés az új makói piac

Makó - Szerda reggel nyitott ki először új helyén, a Hollósy Kornélia utcai parkolóban a makói piac. Körbenéztünk, és egyáltalán nem okozott csalódást. Mi több, a vevők és az eladók is inkább dicsérték.

Szabó Imre

 – Tetszik. Kényelmes, könnyen bejárható, minden megszokott kereskedőt megtaláltam. Még a biciklinek is volt bőségesen hely – mondta a rendszeresen piacra járó Szabóné Igrécz Ágnes, akit zöldségvásárlás után, kifelé jövet szólítottunk meg az új piac József Attila utcai bejáratánál. Mint megírtuk, a makói agórát felújítják, ezért átmenetileg másik helyre kellett költöztetni, méghozzá a Hollósy Kornélia utcai parkolóba.


Az első itteni piacos nap szerdán volt – nem sokkal a nyitás után mi is ott voltunk. Azt tapasztaltuk, a hely talán még tágasabb is, mint az eredeti helyszínen. Bár a betonpadokon még van mit igazítani, minden árus elfér, és a vevők is nyugodtan tudnak válogatni a portékák között.

Kellemes meglepetés az új makói piac. Fotó: Szabó Imre - GALÉRIA



– Egyelőre jó, de mivel ez a hely nem fedett, nem tudjuk, milyen lesz esőben – mondta az egyik kereskedő, Gruber Istvánné. Egy másik, Árgyelán Sándor azt mondta, nem jött jó időpontban a költözködés, bár elismerte, máskor sem jöhetett volna jókor. A forgalomra nem panaszkodott, úgy vélte, a vásárlók követték őket, és biztos abban, hogy idővel kialakul, összerázódik itt minden.


A piaciroda vezetője, Zelizi Gáborné azt mondta, minden várakozásukat felülmúlta az indulás. – Jöttek és jönnek is a kereskedők kisebb-nagyobb kérdésekkel, de ezeket igyekszünk a lehető leggyorsabban megoldani – tette hozzá.

Címkék#piac#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!