Makó és környéke

2014.10.21. 21:44

Már nem áll meg a víz Pitvaroson

Pitvaros - Jól vizsgázott Pitvaros felújított, valamint kibővített csapadékvíz-elvezető rendszere. A nyári nagy esők után fél óra múlva már szinte nyoma sem volt a víznek az árkokban.

M. K. E.

– 2010 és 2011 telén belvíz keserítette meg településünk lakóinak életét. Az árkok, már ahol volt, megteltek a lehullott csapadékkal. A település központjában volt, ahol ki is öntött a csatorna, és a járdától öt centire állt meg a víz – emlékezett vissza [namelink name="Radó Tibor"]. Pitvaros polgármestere elmondta, a lakosság egy része betemette a háza előtti árkot.

– A helyzet tarthatatlan volt, nem hagyhattuk, hogy ússzon a falu, ha esik az eső. 2013-ban pályázati forrásból és a közmunkaprogram segítségével felújítottuk és bővítettük a csatornahálózatot. A vizet most a külterületi csatornákba vezetjük. A munka során segítségünkre volt a Tisza-Marosháti Vízgazdálkodási Társulás is. A tavalyi aszályos nyáron azonban nem derült ki, mit is tud a felújított, kibővített pitvarosi csapadékvíz-elvezető rendszer. A főpróbára ezen a nyáron került sor. Idén rengeteg esőt kaptunk. De ahogy jött, úgy el is ment a víz. Vagyis jól vizsgázott a rendszer. Ez annak is köszönhető, hogy az extrém időjárásra gondolva kicsit „túlterveztük". Egyébként szükség esetén még tovább bővíthetjük a vízelvezető rendszerünket – nyilatkozta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!