Makó és környéke

2012.08.26. 19:05

Új vezetők nélkül a makói és szentesi kórház

Csongrád megye - Ahogyan júliusban a főigazgatói, most a gazdasági igazgatói pályázatot is érvénytelennek nyilvánította a GYEMSZI a makói és a szentesi kórházban. A főigazgatói új pályázatokat szerdáig kell benyújtani, a gazdasági vezetőknek egyelőre nincs új kiírás.

Timár Kriszta

Az állami fenntartásba került egészségügyi intézmények vezetői álláshelyeire márciusban írt ki pályázatot a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet. A kórházigazgatói posztokról júliusban született döntés: 35-ből 23 fekvőbeteg-intézmény vezetői posztjára találtak megfelelő embert. Ők augusztus 3-án vehették át kinevezési okiratukat. A gazdasági igazgatói állásokról a napokban tették közzé a megszületett döntést: húsz hazai kórházban neveznek ki szeptember elsejével új szakembert. A többi helyen a pályázat eredménytelenül zárult, ezeket a helyeket 30 napon belül újra meghirdetik.

Találgatás

Annak okáról, hogy a gazdasági igazgatói pályázatokat a főigazgatóihoz hasonlóan érvénytelenítették mindkét intézménynél, elhangozott olyan találgatás, miszerint ez valószínűleg azért van, mert az új főigazgató véleményét is kikérik majd a döntés előtt. Ennek azonban némiképp ellentmond, hogy a törökbálinti tüdőgyógyintézetben, a monori szakorvosi rendelőintézetben és a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban például van új gazdasági igazgató, pedig ezekben az intézményekben még szintén nem találták meg az új kórházigazgatókat. 

 A gazdasági igazgatói állásokkal kapcsolatosan Csongrád megyében megismétlődött, ami a főigazgatói kiírások esetében: Deszken, a Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórházában eredményesnek nyilvánították a pályázatot. Ott [namelink name="Bálint Beatrix"] ismételten kinevezett főigazgató mellett a gazdasági vezető [namelink name="Juhászné Rácz Zita"] – korábban is ő töltötte be ezt a posztot. A makói és a szentesi kórházban azonban eredménytelen lett a pályázat, amelyet 30 napon belül ismét kiírnak. Ebben a két intézményben még a főigazgatói pályázat is folyik, jövő hét szerda a beadási határidő.
[namelink name="Baráth Lajos"], a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház- Rendelőintézet vezetője elmondta: egyelőre még nem adta be pályázatát újra a főigazgatói posztra, de valószínűleg az utolsó pillanatban ezt megteszi.

A szentesi Dr. Bugyi István Kórházban szintén nincs új gazdasági igazgató. Igaz, a kórházvezetés által egyedül ismert aspiráns, a posztot jelenleg betöltő [namelink name="Szigetiné Koszár Anna"] jelenleg szülési szabadságon van, így biztos, hogy megválasztása esetén sem tudta volna még hónapokig ellátni ezt a feladatot. Elképzelhető, hogy a pályázat érvénytelenítésének ez volt az oka. A főigazgatói posztra egyedül a mostani vezető, [namelink name="Várkonyi Katalin"] pályázott – eredménytelenül. Arról, hogy újra beadja-e pályázatát, nem tudtuk megkérdezni, mivel külföldön tartózkodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!