Makó és környéke

2011.10.20. 14:37

Uzsorakamatra kölcsönzött - százszázalékos kamattal

Maroslele - Uzsorabűncselekmény elkövetésével gyanúsít a Makói Rendőrkapitányság egy 35 esztendős maroslelei férfit.

Delmagyar.hu

A gyanú szerint a férfi 2005 óta összesen hét személynek adott kölcsön különböző összegeket úgy, hogy azokért annak dupláját követelte vissza. A férfit a rendőrség őrizetbe vette.

A sértettek – akik többnyire szintén falubeliek voltak – anyagilag szorult helyzetük miatt kényszerültek arra, hogy kölcsönt kérjenek. Ezt használta ki az uzsorás, aki nem kevesebb, mint százszázalékos kamatra adott kisebb-nagyobb összegeket – néhány ezertől akár kétszáz ezerig. A kölcsönök eleve a sértettek megélhetésére kellettek, így azok magas törlesztő-részletei őket természetszerűleg súlyos nélkülözésnek tették ki.

A férfit a makói rendőrök szerdán fogták el a kommandósok közreműködésével. A lakhelyén tartott házkutatás során egy körözött motorbiciklit is találtak, a rajta lévő rendszám pedig egy másik motorkerékpárra lett kiállítva, így az uzsorabűncselekmény mellett egyedi azonosítójel meghamisításával is gyanúsítja őt a rendőrség.

A maroslelei férfi büntetett előéletű, többször volt már büntetve vagyon elleni és erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt. Gyanúsítotti kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette őt, és előterjesztést tett előzetes letartóztatására.

A nyomozás eddigi adatai alapján nem kizárt, hogy a férfi még további személyeknek is hasonlóképpen adott kölcsön pénzt, így a Makói Rendőrkapitányság azok jelentkezését is várja a 62/511-260-as telefonszámon, vagy a rendőrség 107, 112-es, illetőleg a Telefontanú 06-80/555-111-es hívószámán, akiket ily módon megkárosított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!