Makó és környéke

2015.05.07. 21:31

Világosra bringáznak a pitvarosiak

Egészen Világosig kerékpározik szombaton egy pitvarosi baráti társaság. Az oda-vissza mintegy 200 kilométeres túrához bárki csatlakozhat. <br>

Kovács Erika

A pitvarosi Czikora Levente szívesen tölti szabadidejét kerékpározással. A makói gumigyárban dolgozó férfi több munkatársával együtt biciklizik. Néhány hete mintegy húszan a Balaton körüli 206 kilométeres túrán vettek részt.

– Szabadnapjainkon, ha bringára pattanunk, legalább 100 kilométert tekerünk. A balatoni túra után az egyik munkatársammal arról beszélgettünk, mi is szervezhetnénk egy utat. Így jött a Pitvaros–Világos táv ötlete – mondta a férfi. A túra szombaton 6 órakor indul Pitvarosról. A határt Battonyánál hagyják el, majd Tornya felé veszik az irányt. Aradot elkerülik, a kerékpárosokra nézve biztonságosabb mellékvonalakon jutnak Világosra. Piknik és rövid pihenő után a túrázók hazafelé indulnak. Pitvarostól Világosig 97,8 kilométer a távolság.

– Világosban indulunk, és még világosban érünk haza Világosról – mondta a férfi. A túrához bárki csatlakozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!