Nemzetközi kék hírek

2023.05.26. 11:59

Kinyílt egy repülőgép vészkijárata repülés közben

Többen megsérültek, miután egy Airbus típusú repülőgép egyik vészkijárata landolás közben kinyílt Dél-Koreában, az egyik utast gyanúsítják.

delmagyar.hu

Fotó: AeroTime

Az Asiana légifuvarozó cég repülőgépe az OZ 8124 számú járatát teljesítette Csedzsu és Tegu között, 194 emberrel a fedélzetén.

A repülőgép már megkezdte a süllyedést a célrepterér megközelítéséhez, amikor a repülőgép bal oldali, szárny mögötti vészkijárata kinyílt.

Az erős légáramlás következtében elmozdult tárgyak miatt a közelben ülő utasok közül többen is sérüléseket szenvedtek. A repülőgép személyzete folytatta a repülőtér megközelítését, és később biztonságosan leszállt a tegui repülőtéren, amely után 9 embert kellett kórházba szállítani.

A vészkijárat mellett helyet foglaló utast a helyi rendőrség őrizetbe vette, és azzal gyanúsítják, hogy szándékosan nyitotta ki a vészkijáratot.

A repülőgépek ajtajait úgy alakították ki, hogy az utazómagasságon meglévő belső és külső nyomáskülönbség miatt lehetetlen legyen azokat kinyitni. Ám alacsonyabb magasságon, ahol nincs vagy nem jelentős a nyomáskülönbség, a kijáratok kinyithatók.

Olvasható az AIRportal.hu oldalán.

https://airportal.hu/kinyilt-egy-repulogep-veszkijarata-repules-kozben/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!