Krimi

2024.03.09. 19:18

Folytatódik a kalapácsos daraboló apagyilkos pere

Az ügyész a kiszabott 7 évnél nagyobb, az ügyvéd kisebb büntetést szeretne.

MW

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Max Sky

A férfi 2010-ben költözött Angliába szüleivel és testvéreivel. Az apa 2015-ben hazaköltözött, mivel a családtagokkal megromlott a viszonya. 2020 augusztusában azonban meglátogatta őket, majd fiával, az ügy vádlottjával visszajött Magyarországra.

A koronavírus-járvány ideje alatt két hétre karanténba kényszerültek ózdi házukban, ahol többször is vitáztak. A viták során régi sérelmek is szóba kerültek.

2020 szeptemberében, a karantén lejártakor megbeszélték, hogy szeszesitalt vásárolnak majd, amelyet közösen elfogyasztanak. 

Az apa már a délutáni órákban fogyasztott az alkoholos italból, a fiú csak a késő esti órákban ivott egy kisebb mennyiséget. Ezt követően ismét vita alakult ki a két férfi között. Ennek során az apa kalapáccsal fenyegette a fiát. Ő erre válaszul előbb ököllel, majd a dulakodás közben tőle elvett kalapáccsal két alkalommal fejen ütötte apját, aki életét vesztette.

Meg akart szabadulni a holttesttől

Ennek érdekében két nappal később, az interneten keresztül hordót és kénsavat vásárolt, majd az addig a kamrában tárolt tetemet egy fűrésszel feldarabolta és a részeket egyenként feloldotta. A szúrós szagra, bűzre felfigyelő szomszédok értesítették a rendőrséget, akiknek a férfi beismerte tettét.  

Az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék 2023. szeptemberében a vádlottat emberölés bűntette miatt 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A Debreceni Ítélőtábla március 13-án kezdi el tárgyalni az ügyet - írja cikkében a boon.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!