Krimi

2024.03.27. 11:45

Kilőtték az ámokfutó medvét Liptószentmiklóson

Az ámokfutó mackó öt embert megtámadt, napokig üldözték, mire kilőtték.

Illusztráció: Shutterstock

Megtalálták a medvét, amely öt embert megsebesített a napokban a szlovákiai Liptószentmiklóson – közölte szerdán Tomáš Taraba környezetvédelmi miniszter, hozzátette, a medvét kilőtték.

Az azonosítására biometrikus drónt használtak. Köszönet minden egységnek, amelyek a helyszínen tartózkodtak” – írta a miniszter a közösségi oldalon.

Összesen öt embert támadott meg a medve, egy 72 éves embert és egy tízéves kislányt is megsebesített, akik alig pár száz méterre tartózkodtak egymástól egy iskola közelében Liptószentmiklóson.

Két súlyos medvetámadás is történt Szlovákiában az elmúlt napokban. Az első Déménvölgy mellett, ahol két embert üldözött a medve, egyikük, egy belarusz nő, eközben lezuhant egy 150 méteres szikláról és szörnyethalt. Ugyanennek a völgynek az aljában van, Liptószentmiklós, ahol másnap történt a támadás, és szerencsére nem történt tragédia, "csak" harapott és karmolt a medve,

egy tízéves kislány, egy 32 és egy 72 éves férfi, egy 49 és egy 58 éves nő is megsérült. 

A rendőrség tájékoztatása szerint volt olyan áldozat, akit az állat megharapott, míg másokat a karmával sebesített meg, a mentősök mindenkit elláttak. Az állatot a rakparton és a bevásárlóközpont környékén is látták, 

Az állat valószínűleg északról, a Nyugati-Tátra alatti dombokból tévedt a városba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!