Nemzetközi sport

2021.11.09. 13:13

Karpov szerint Nyepomnyascsij elveheti a sakkvilágbajnoki címet Carlsentől

Az ex-világbajnok Anatolij Karpov úgy véli, hogy Jan Nyepomnyascsij visszaszerezheti Oroszországnak a sakkvilágbajnoki titulust a norvég Magnus Carlsentől a bő két múlva kezdődő vb-döntőben.

A korábbi orosz klasszis játékos, aki a 2000 előtti évtizedekben volt a sportág egyik legjobbja, s lett 12. világbajnoka, komoly esélyt ad honfitársának, akinek azonban hibátlanul kell játszania, nem úgy, mint tette azt az orosz Szergej Karjakin a norvég nagymester ellen fél évtizede.

„Karjakin 2016-ban vereséget szenvedett Carlsentől a sakk-koronáért rendezett párharcban, New Yorkban, pedig minden lehetősége megvolt rá, hogy világbajnok legyen. Most Jan előtt adott az esély, de fontos, hogy ne ismételje meg azokat a hibákat, amelyeket Szergej elkövetett”

- nyilatkozta a 70 éves Karpov.

A vb-címért kiírt páros mérkőzést a trónját 2013 óta őrző norvég sakkozó és orosz kihívója november 24. és december 16. között vívja a dubaji világkiállítás keretében.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában