Férfi kézilabda

2024.01.11. 09:46

Kaotikus állapotok között kezdődik a németországi Eb

A magyar férfi kézilabda-válogatott pénteken kezdi meg szereplését a németországi Európa-bajnokságon, de nem garantált, hogy a szurkolók odaérnek a meccsre – írja a Mandiner.

MW

Játékosok a magyar férfi kézilabda-válogatott edzésén a müncheni Olympiahalleban 2024. január 10-én. A magyar csapat január 12-én kezdi meg szereplését a január 28-ig tartó németországi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Cikkében a Mandiner megjegyzi, hogy az izraeli háború miatt jelenleg is zajló vízilabda Európa-bajnokságból kettő lett, a nőket Hollandia, a férfiakat Horvátország „fogadta be”. A viadalokon – ahogy idén minden nagy megméretésen – az olimpiai kvótákért is küzdenek a nemzetek.

Nem mindegy tehát, hogy nyugodt, kiszámítható körülmények között csak a játékra, a feladatra tud-e koncentrálni egy sportoló, egy csapat.

Ehhez képest robbant a bomba, a most kezdődő férfi kézilabda kontinensviadalnak otthont adó Németországban totális a káosz a közlekedésben. 

Ahogy a Mandiner is beszámolt róla, megkezdődött a vasutasok sztrájkja és a mezőgazdasági termelők is demonstrálnak.

Szerda este két mérkőzéssel megkezdődött az Eb, Magyarország január 12-én, pénteken kezdi meg a szereplését: Montenegró lesz az ellenfél Münchenben. A mieink repülővel utaznak a helyszínre, a szurkolók viszont többnyire vonattal – szeretnének.

Az Origo utánajárt, mi várhat azokra, akik útra kelnek. Kiderült, hogy 

az Európa-bajnokság szervezőbizottsága hónapokkal korábban hivatalos megállapodást kötött a német vasúttársasággal, mint az esemény egyik fő támogatójával.

A rendező városok közötti több száz kilométeres távolságokat elvileg vonattal lehet a legkönnyebben legyőzni, de a sztrájk miatt ez most szinte lehetetlenné vált. A német vasutasok elvileg pénteken este fejezik be a munkabeszüntetést, de erre senki sem venne mérget. 

A lap úgy értesült, hogy több száz magyar drukker éppen vonattal érkezne a bajor városba, de a szerelvények közlekedése teljesen bizonytalan. 

Voltak olyanok, akik semmit sem bíznak a véletlenre, és vonat helyett autóval vagy repülőgéppel vágnak neki az útnak. A január 14-i, vasárnapi Magyarország–Szerbia mérkőzésre már nem lehet jegyet kapni, erre több ezer magyar szurkoló érkezését jelzik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában