Labdarúgás

2024.04.10. 10:32

Elmaradt büntetőket és kiállítást reklamálnak, de legalább nem volt terror (videó)

Elképesztően fordulatos mérkőzéseket hozott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első két összecsapása.

Manuel Neuer, a Bayern München kapusa a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első, Arsenal-Bayern München mérkőzésén a londoni Emirates Stadionban 2024. április 9-én

Forrás: MTI/AP

Fotó: Frank Augstein

A spanyol fővárosban a rekordgyőztes Real Madrid 3–3-as döntetlent játszott a Manchester Cityvel, az Arsenalt pedig meglepte az idén gyengélkedő Bayern München, amely a 2–2-vel végződő találkozó után bizakodva várhatja a visszavágót. 

A látványos játék mellett mindkét találkozón furcsa jelenetek is zajlottak: Londonban Harry Kane könyöklése borzolta a kedélyeket, Madridban Erling Haaland a játékvezetőtől is kapott egy pofont. Guardiola bírálta a Bernabéu gyepszőnyegét és a behúzott tető sem tetszett neki. Kedden este két szenzációs negyeddöntővel folytatódott a labdarúgó Bajnokok Ligája – derült ki az Origo oldaláról.

Guardiolát többszörösen meglepték 

A Manchester Cityt vezető Pep Guardiola elismerte, hogy a Real Madrid meglepte őt, az őrült mérkőzés után a nyugodt természetéről ismert Carlo Ancelotti bízik benne, hogy a hazai 3–3 után is továbbjuthat a csapata – írta meg a Magyar Nemzet.

„Csodálkoztam, hogy a Madridban Vinícius befelé mozgott, Rodrygót pedig a bal szélen használták. Azt hittem, úgy játszanak majd, mint a Lipcse ellen. Végül nekik és nekünk is megvoltak a pillanataink. Szereztünk három gólt a Santiago Bernabéuban. Nem mindenki tudja Angliában, hogy milyen itt fellépni. Büszkének kell lennünk az eredményre, mert az első három itteni idényemben egy ilyen meccset elveszettünk volna 4–1-re” – nyilatkozta az angolok edzője, Pep Guardiola.

A katalán tréner elárulta, Kevin de Bruyne azért maradt ki a kezdőtizenegyből, mert a mérkőzés előtt elhányta magát. Guardiola élcelődött a Bernabéu-stadion gyepszőnyege miatt, és attól sem volt elragadtatva, hogy a terrorveszély miatt behúzták a stadion tetejét. Szerencsére a félelem alaptalan volt.

Haaland kapott egy taslit

A Real Madrid edzője, a BL-ben a 200. meccsén irányító Carlo Ancelotti sem volt elégedetlen a döntetlen miatt.

„Nyilvánvalóan szerettünk volna előnyt kiharcolni a visszavágóra, de nem panaszkodhatunk, jól teljesítettünk. Ha így teszünk a visszavágón is, továbbjuthatunk” – mondta el a spanyol csapat olasz mestere.

A meccs félidejében vicces jelenet zajlott le a pályán, aminek elszenvedője a City norvég támadója, Erling Haaland volt – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. A mérkőzésen picit szürkén játszó csatár még egy pofont is kapott a játékvezetőtől a szünetre vonulás közben. A bíró természetesen nem szándékosan ütötte arcon Haalandot, véletlenül hadonászott a kezével, miközben Carvajalnak magyarázott. Az Arsenal és a Bayern München összecsapásán egy véleményesebb szituáció kavarta fel a londoni csapat szurkolóinak érzelmeit.

Kane megúszta a kiállítást

Harry Kane eddig sem volt túl népszerű az Arsenal-szurkolók körében, hiszen bár megfordult a klub utánpótlásában, 2004-től 2023-ig a londoni rivális Tottenham játékosa volt. Az angol válogatott csapatkapitánya tavaly nyáron igazolt a Bayern Münchenbe, és bár sok gólt szerzett, a bajor csapat eredményeiben ez nem igazán mutatkozott meg. Az angol támadó Londonban is kivívta a szurkolók haragját, hiszen a meccs 55. percében csúnyán lekönyökölte az Arsenal játékosát, Gabrielt. Az elmaradt piros lap a sok felháborodott angol drukker szerint jogos lett volna. Kane viszont megúszta az esetet egy sárgával.

„Nem volt könnyű meccs, az Arsenal okkal vezeti a Premier League-et. Voltak nehéz időszakaink, amikor beszorultunk, de jó eredményt értünk el, amit a visszavágón a javunkra fordíthatunk” – vélekedett Kane. Az Arsenal edzője, Mikel Arteta a saját csapatában kereste a hibát. Mindkét csapat egy-egy elmaradt tizenegyest kér számon a játékvezetőn. A mérkőzés lefújása után Bukayo Saka dühösen kiabált Glenn Nyberggel, amiért nem ítélt büntetőt a 95. percben, amikor szerinte akasztották a 16-oson belül. Mikel Arteta, az Arsenal vezetőedzője pedig nem foglalt állást a kérdésben. Nos, a felvétele alapján inkább mintha Saka rúgta volna meg Neuert.

A Bayern München mestere, Thomas Tuchel viszont nemcsak számon kért egy tizenegyest a játékvezetőn, hanem azt mondta: Nyberg is tudta, hogy büntetőt kellene ítélnie a Bayern javára, de nem mert. David Raya kirúgása után ugyanis Gabriel is a kezébe vette a labdát, majd ő is elvégezte a kirúgást.

„Ami igazán dühössé tesz, az a pályán adott magyarázat. A játékvezető azt mondta a játékosaimnak, hogy óvodás hiba volt, és ilyenért nem fog büntetőt ítélni a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Borzasztó magyarázat, eszerint saját hatáskörben dönt a kezezésekről. Akár óvodás, akár felnőtt hiba, ez egy nagy súlyú döntés, amely minket sújtott” – dohogott Thomas Tuchel.

Íme az eset:

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzések Arsenal (angol)–Bayern München (német) 2–2 (1–2), gólszerzők: Saka (12.), Trossard (76.), illetve Gnabry (18.), Kane (32.).

Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol) 3–3 (2–1) gólszerzők: Camavinga (12.), Rodrygo (14.), Valverde (79.), illetve B. Silva (2.), Foden (66.), Gvardiol (71.).

A meccsek összefoglalója itt tekinthető meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában