Férfi kézilabda: utolsóként Spanyolország az elődöntőben

Címkék#olimpia

Olimpia 2008 Peking - Franciaország, Izland és Horvátország után Spanyolország jutott negyedikként a férfi kézilabdatorna legjobb négy csapata közé, miután legyőzte Dél-Koreát.

Ez azt jelenti, hogy a B-csoportból továbbjutók közül csupán Izland került a legjobb négy csapat közé, ahol csak európai válogatott található.

Horvátország–Dánia

Horvátország–Dánia meccs az olimpia negyeddöntőjében. Jellemző az ötkarikás torna kiélezettségére, hogy az év elején Európa-bajnoki döntőt vívó két csapat már a legjobb nyolc között összekerült. Ráadásul úgy, hogy a kontinensbajnok korábban, már a csoportmeccsek alatt ki-ki meccsen búcsúztatta a világbajnok németeket...

A negyeddöntőt a horvátok kezdték jobban. Elsősorban Goran Spremnek köszönhetően. A balszélső tíz perc alatt négyet szórt, a dánok pedig rögtön az elején leblokkoltak (5–1), így az első félidőben nem maradt más feladatuk, mint futni az eredmény után.

Nos, sikeresen tették, mert bár a szünetre a "kockásoknál" volt az előny, de volt már előtte iksz is, és Ulrik Wilbek együttese meccsben maradt.

A második félidőben teljesen fej-fej mellett haladtak a csapatok, azonban a horvátok jobban koncentráltak a hajrában. Blazenko Lackovic góljával elhúztak kettővel, majd az 54. percben az addig haloványan teljesítő és gólt sem szerző Ivano Balic is betalált (23–20).

A dánok hiába kapták sorra a heteseket, az egyébként kiválóan védő Miirko Alilovic helyére beálló Venjo Losert fontos lélektani pillanatban hárított egyet. A sokat látott horvát együttes pedig van olyan rutinos, hogy ilyen előnyből már nem veszíti el a meccset. Nem is tette.

Horvátország a négy közé lépett, és Franciaországgal vív majd a legjobb négy között a döntőbe jutásért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!