Ország-világ

2007.01.29. 15:19

Több mint kétszázzal menekült a rendőrök elől

Több mint 200 kilométeres sebességgel menekült egy ámokfutó autós a rendőrök elől a 4-es főúton még szerda este. A Debrecen és Hajdúhadház közötti 11 kilométeres száguldozást végig vette a rendőrautó kamerája.

A rendőrök egy autót akartak megállítani, mert a tilosban előzött a főúton, 60-as táblánál. Utána eredtek, szirénáztak, de a sofőr nem állt meg. Több mint 200-al menekült. Autókat szorított le, és életveszélyes manőverekkel próbált a rendőrök elől elszökni. A rendőrautóban ülő Hagymási Sándor elmondta: maga az út 11 kilométer volt, ezt körülbelül 3,5-4 perc alatt tették meg.

A menekülő elhibázott egy előzést: megcsúszott, majd saját sávjába visszatérve összeütközött a mögötte haladó kisteherautóval. Mindketten az árokban kötöttek ki, a vétlen sofőr könnyebben megsérült.

Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az esettel kapcsolatban elmondta, hogy az autós nem tudta megmagyarázni, hogy miért hajtott el a rendőrök elől. A helyszínelés során azonban a csomagtartóban több ezer tablettát találtak. Az elsődleges szakértői vélemény kizárta, hogy kábítószer.

Az ámokfutó 31 éves debreceni férfi a tesztek szerint nem ivott és nem drogozott. Jogosítványát még a helyszínen elvették. Ha megállt volna a rendőri jelzésre, megúszhatta volna egy 10 ezer forintos büntetéssel. Így most közúti veszélyeztetés miatt akár 3 év börtönbüntetést is kaphat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában