Ország-világ

2007.03.07. 15:19

Elfogták a március 15-i zavargások előkészítőit

A rendőrség büntetőeljárást indít öt férfi ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy állami intézményeket és rendőröket terveztek megtámadni március 15-én.

A Híradó értesülései szerint a rendőrség büntetőeljárást indított öt férfi ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy rendőröket és állami intézményeket akartak megtámadni március 15-én. Egyikük az internetre felkerült videón is szerepel. A BRFK a Nemzetbiztonsági Hivatallal együttműködve, több hónapig tartó, titkos nyomozás után fogta el az öt embert. A Híradó úgy tudja, mind az öten beismerő vallomást tettek. Lakásaikon fegyvereket foglaltak le a nyomozók.

A Nemzetbiztonsági Hivatalban sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták a Híradó értesülését. A polgári titkosszolgálatok múlt csütörtöki ünnepségén viszont elhangzott, hogy az NBH tavaly ősz óta több, konkrét információt adott át a rendőrségnek szélsőséges csoportok készülő erőszakos akcióiról.

A fővárosi és vidéki helyszíneken egyidőben megtartott házkutatásokon légfegyvereket, boxereket, dobócsillagokat, számszeríjat és molotov koktél használatára vonatkozó leírást foglaltak le.

Mind az öten szabadlábon védekeznek. Bálint Gabriella, a BRFK sajtóügyletese az MTI-nek azt mondta: a rendőrség a szerdán reagál az értesülésekre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában