Ország-világ

2007.08.27. 16:19

Gyógyszerekre ivott Diana hercegnő sofőrje

Diana hercegnő sofőrje már halála napjának reggelén ittas volt, és napközben nyugtatókat, antidepresszánsokat szedett - írja a Blikk.

Az amerikai Myriah Daniels végig a hercegnővel és Dodi al-Fayeddel volt, és rettenetes bűntudatot érez, amiért hagyta őket beülni a nyilvánvalóan részeg és kábítószer hatása alatt álló Henri Paul mellé.

Myriah Daniels természetgyógyász Dodi al-Fayed közeli ismerőse, nyolc éve állandó munkatársa volt. Így történhetett, hogy Diana és a milliárdos Fayed utolsó közös hetét egészen közelről élhette meg velük. Az asszony is ott volt velük Szardínián, a Jonikel jachton, ahol a paparazzók először fotózták le az új szerelmeseket. Együtt érkezett velük Párizsba a végzetes napon is. Ő ült aznap először a halálos balesetet okozó sofőr, Henri Paul mögé, és állítása szerint már akkor sejtette: ez az ember még megöl valakit.

"A reptéren elváltunk Dianáéktól, ők a Mercedesszel mentek, mi meg beültünk a terepjáróba, amit Paul vezetett" - emlékezett vissza Myriah. "Mint az őrült, úgy hajtott, életveszélyesen. Mire beértünk a városba, már kétszer majdnem fejreálltunk az autópályán. Szóltunk neki, hogy lassítson, de mintha nem is hallott volna, csak rohant, néha szembe a forgalommal."

Myriah és a friss szerelmesek többi kísérője egy champs-élysées-i szállodában szállt meg. Az asszony állítja, a sofőr már akkor alkoholszagot árasztott, ráadásul kétszer is vett be pirulát. Boncolása után kiderült: vérében 1,7 ezrelék alkohol, kétfajta antidepresszáns és egy erős nyugtató nyomai voltak. Este ő ment a Ritz hotelhez Dianáért és Dodiért, és indult velük utolsó útjukra.

Diana tíz évvel ezelőtti halála óta számtalan összeesküvés-elmélet született az ő és Dodi szándékos likvidálásáról, de Myriah szerint erről szó sem volt. Szerinte a hercegnő és barátja egy részeg és begyógyszerezett sofőr áldozata lett, a brit királyi udvar pedig sosem vállalta volna egy ilyen gyilkosság következményeit.

Címkék#*cult

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában