Ország-világ

2008.06.20. 15:23

Enyhítették a mohácsi komptragédia ügyében az apa büntetését

Enyhítette a Baranya Megyei Bíróság a mohácsi komptragédia ügyében az apa büntetését pénteken. Az eredetileg egy év, három évre felfüggesztettett fogházbüntetést, két év felfüggesztésre csökkentették. Az ítélet jogerős. <br>

Az első fokú tárgyalás idén február 14-én volt. Az akkor eljáró Pécsi Városi Bíróság egy év fogházbüntetésre ítélte az apát, de a végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság szerint ugyanis az apa volt a felelős a két gyerekének a haláláért. Az ügyész az első fokú ítéletet tudomásul vette, az apa és a védőügyvédje pedig felmentésért fellebbezett.

Másodfokon a Baranya Megyei Bíróság járt el. A háromfős bírói testület megalapozottnak találta a Pécsi Városi Bíróság bizonyítási eljárását, valamint az ítéletét, ezért az apa és a védőjének keresetét elutasította és helybenhagyta az egyéves fogházbüntetést. A három éves próbaidőt viszont két évre csökkentette, mivel az apának egy hétéves, és egy kéthónapos fiúgyermek eltartásáról kell gondoskodnia. A családnak ugyanis áprilisban újabb fiúgyermeke született.

2007. január 3-án a mohácsi kompkikötőnél gurult a jéghideg Dunába egy autó, benne két gyerekkel, miközben a szülők kiszálltak jegyet venni. A gyerekek az autóval együtt a vízbe merültek és megfulladtak.

Az ítélethirdetésen az apa jelen volt, a felesége nem jött el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában