Ország-világ

2008.08.26. 16:32

Kormányszóvivő: az Orbánék többet költöttek kommunikációra

Az Orbán-kormány kancelláriája, azaz egyetlen intézménye egy év alatt több mint dupláját fordította kommunikációra annak, amit 2002 óta éves átlagban a minisztériumok lakossági tájékoztatásra költöttek - reagált a kormányszóvivő Ágh Péter fideszes képviselői keddi sajtótájékoztatójára.

A kormányszóvivői reagálás szerint csak a Fidesz emlékezetkiesése magyarázhatja, hogy az ellenzéki párt sokallja a lakossági tájékoztatásra szánt forrásokat, miközben az alig több mint két évig működő Országimázs Központ csaknem 13 milliárd forintot költött az Orbán-kormány népszerűsítésére.

A kormánynak kötelezettsége és felelőssége a korrekt tájékoztatás - szögezi le Budai Bernadett. Hozzátéve, hogy mindezzel a Fidesznek is tisztában kell lennie, hiszen 2001-ben, azaz egyetlen év alatt csak a kancellária csaknem 7 milliárd forintot fordított kormányzati kommunikációra, az állami ünnepségek szervezésével együtt. 2002 óta az összes minisztérium ennek kevesebb mint felét, éves szinten átlagosan 3 milliárd forintot fordított a lakosság tájékoztatására.

Ágh Péter azon kijelentésére, hogy szeretnének betekintést a tárcák kommunikációs szerződéseibe, a kormányszóvivő azt válaszolta: a Fidesz képviselői az eddigi gyakorlatnak megfelelően most is szabadon betekinthetnek a kommunikációért felelős szakállamtitkárságon a megismerni kívánt szerződésekbe. Ehhez nem kell mást tenniük, mint időpontot egyeztetni a Kormányszóvivői Irodával - tette hozzá.

Ágh Péter sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy augusztus elején kértek adatokat a minisztériumoktól arról, hogy 2002-től mennyit költöttek kommunikációra. Az ellenzéki politikus a minisztériumoktól kapott számok alapján közölte: 2002 és 2008 között 23 milliárd forintot fordítottak reklámra és "üres propagandára". A képviselő hozzátette: a szerződések pontos tartalmát is meg szerették volna ismerni, de a tárcáktól erre nem érkezett válasz, éppen ezért feltételezhető, hogy valamit el akarnak titkolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában