Ország-világ

2010.10.20. 20:38

Elhalasztották az ítélethozatalt a megölt csecsemőjét fagyasztóba rejtő asszony ellen

Szakértői véleményekre vár, ezért az előzetes tervekkel ellentétben nem hirdetett ítéletet szerdán a Pest Megyei Bíróság a 2009-ben Dunakeszin történt csecsemőgyilkossági ügyben, sőt az e hétre tervezett tárgyalások is elmaradtak - közölte a bíróság szóvivője az MTI-vel.

Delmagyar.hu

Kende Katalin elmondta, hogy H. Zsuzsannát tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberöléssel vádolják, ügyét 2010. júliusában kezdte tárgyalni a Pest Megyei Bíróság. Az asszony a nyomozás során beismerte tettét, de a bíróság előtt nem kívánt vallomást tenni. A tanúk és a szakértők meghallgatását követően új igazságügyi elmeorvosi és pszichológus szakértői vélemény beszerzése vált indokolttá, ám ezek a dokumentumok nem készültek el a tervezett határidőre, így az október 15-i és a 20-i tárgyalás, illetve a szerdára tervezett ítélethirdetés is elmaradt.
A friss szakértői vélemények mérlegelésére, a perbeszédekre és az ítélethirdetésre várhatóan novemberben kerül sor - tette hozzá a szóvivő.
A vádirat szerint H. Zsuzsanna 2008. augusztusa körül esett teherbe, de állapotát igyekezett eltitkolni, attól tartva, hogy társa - akivel akkor 19. éve élt együtt, s akivel két gyermeket neveltek - elhagyja. Tavaly májusában lakásuk mosdójában egészséges kisfiút szült az asszony, majd a csecsemőt megfojtotta, a holttestet pedig hűtőszekrényük fagyasztójába rejtette. Ő maga kórházba került, ahol először tagadta, majd beismerte a szülés tényét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában