Ország-világ

2012.02.06. 19:17

Matolcsy: a kormány elé kerül a Malév-jelentés

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jelentést készít a Malévvel kapcsolatban, és az két héten belül a kormány elé kerül - közölte Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter hétfőn a Parlamentben újságíró kérdésre válaszolva.

A gazdasági tárca vezetője azt követően nyilatkozott, hogy a kormány - Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével - a munkaadók és munkavállalók szervezeteinek képviselőivel több mint kétórás megbeszélést folytatott.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium is vizsgálja, hogy szükség van-e a Malév-dolgozók ügyében állami lépésre, illetve a meglévő szerződéseknek van-e potenciálisan negatív hatása a költségvetésre - mondta Matolcsy György a működését pénteken beszüntető légitársasággal kapcsolatban.

"Tudjuk, hogy ez egy hosszú folyamat lesz, és azt is gondoljuk, hogy bár a Malév csődje mint egy nemzeti vállalat csődje (...) sok szempontból rossz hír, (...) ugyanakkor azt is látni, hogy a piac élénk, így a reptéri forgalom akár bővülhet is, de ezt ma még nem tudjuk" - hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában