Ország-világ

2012.07.27. 12:45

Breobbant egy szibériai szénbánya

Robbanás történt péntekre virradóan egy nyugat-szibériai szénbányában a kemerovói körzetben, a balesetben meghalt három bányász - jelentette Oroszország rendkívüli helyzetekkel foglalkozó minisztériuma.

MTI

Robbanás történt péntekre virradóan egy nyugat-szibériai szénbányában a kemerovói körzetben, a balesetben meghalt három bányász - jelentette honlapján Oroszország rendkívüli helyzetekkel foglalkozó minisztériuma.

Az eset Prokopjevszk városban történt, annak bekövetkeztekor 95-en voltak lent a bányában, közülük nyolcan azon a helyen, ahol a robbanás történt. Kilencvenkét bányászt sikerült épségben a felszínre hozni. Azon a részen, ahol a robbanás történt, nyolcan dolgoztak, közülük hárman meghaltak. Holttestüket később visszatérő társaik találták meg.

A korábbi hírek még sújtólégrobbanásról szóltak, ugyanakkor Aman Tulejev, Kemerovó megye kormányzója azt mondta, a bányában nem volt metánkiáramlás. Azon a szakaszon, ahol a munka folyt, mérges gázok spontán kiválása volt tapasztalható.

A bánya berendezései nem rongálódtak meg. A meghalt bányászok holttestét a felszínre hozták és azonosították - tájékoztatott a kormányzó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában