Ország-világ

2013.11.17. 15:19

Jobbik: külföldi tulajdonba kerülhetnek a honvédségi ingatlanok

Elfogadhatatlannak tartják, hogy az új Polgári törvénykönyv hatályba lépéséről szóló salátatörvénybe emelték be az erről szóló módosító indítványt.

MTI

A Jobbik szerint felháborító, hogy a kormánytöbbség egy jogszabállyal lehetővé tette: bármely honvédségi kezelésű ingatlan külföldi katonai parancsnokságok, vagy nemzetközi szervezetek kezébe kerülhet.

[namelink name="Staudt Gábor"] ellenzéki országgyűlési képviselő vasárnap az MTI-nek telefonon elmondta: elfogadhatatlannak tartják, hogy az új Polgári törvénykönyv hatályba lépéséről szóló salátatörvénybe emelték be az erről szóló módosító indítványt, anélkül, hogy azt az illetékes szakbizottság megismerte volna.

Az új szabályozás értelmében a jövőben a Magyar Honvédség kezelésében lévő ingatlanok "osztott tulajdonba" adhatóak külföldi katonai parancsnokságok és nemzetközi szervezetek, például a NATO részére.

A Jobbik szerint felháborító, hogy nemcsak használati jogot adna az állam, hanem osztott tulajdont is biztosítana a külföldi hadseregeknek és szervezeteknek.

A Jobbik semmilyen formában nem támogat egy ilyen tartalmú szabályozást - mondta Staudt Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában