Ország-világ

2014.01.27. 16:35

Fél tucat autós bukott le jogosulatlan rokkantkártyával

Az összehangolt közös akció során hat embert állítottak elő, akik a gépjármű szélvédőjére más személy részére kiállított mozgáskorlátozott parkolási igazolványt helyeztek ki.

Összehangolt közös akcióban fél tucat olyan autós bukott le Miskolcon, aki más nevére kiállított mozgáskorlátozott parkolási engedéllyel éltek vissza, ellenük közokirat-hamisítás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

[namelink name="Dobi Tamás"] közölte: a Miskolci Rendőrkapitányság és a miskolci Régió Park Kft. munkatársai közösen ellenőrizték, hogy a fizető övezetben mozgáskorlátozottaknak kiállított kártyával díjmentesen parkoló járművezetők valóban jogosultak-e a kedvezmény igénybevételére.

Az akció során a rendőrök hat embert állítottak elő, akik parkolójegyet nem vásároltak, a gépjármű szélvédőjére pedig más személy részére kiállított mozgáskorlátozott parkolási igazolványt helyeztek ki. Az igazolvány használatára jogosultak azonban sem a gépkocsi érkezésekor, sem távozáskor nem voltak jelen.

A szervezett ellenőrzések célja az ilyen típusú visszaélések visszaszorítása, ezzel is biztosítva a mozgásukban korlátozott emberek jogait. A jogosulatlan kártyahasználat minden esetben büntetőeljárással jár - tette hozzá a szóvivő, megjegyezve: hasonló, közös akcióra a közeljövőben is számíthatnak Miskolcon a gépjárművezetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában