Ország-világ

2014.05.28. 08:56

Újabb több tucat emberrel végzett a Boko Haram Nigériában

A fegyveresek egy katonai támaszpontra és a környező rendőrségi kaszárnyákra támadtak rá.

Több tucatnyi emberrel végzett Nigéria északi részén a Boko Haram szélsőséges iszlamista szervezet kedden.

A fegyveresek egy katonai támaszpontra és a környező rendőrségi kaszárnyákra támadtak rá, eltérő adatok szerint 35-45-en vesztették életüket, jórészt a biztonsági erők tagjai. A Vanguard című lap szerint tíz civil is meghalt, a Nigeria Tribune pedig arról írt, hogy a támadás áldozatai közül 24-en a hadsereg, 21-en a rendőrség soraiba tartoztak.

Utóbbi lap szerint a Boko Haram milicistái teherautókkal és motorokkal nyomultak be a Yobe szövetségi államban fekvő Bana Yadi településre. A heves lövöldözés után zsákmányoltak egy páncélost és több katonai járművet.

A Boko Haram (a szervezet neve hausza nyelven azt jelenti, hogy tilos a nyugati oktatás) a saría (az iszlám jogrendszer) radikális értelmezésén alapuló iszlám állam létrehozásáért harcol 2009 óta, és egyre kiterjedtebb terrorkampányt folytat Nigéria északi részén. Csak az elmúlt hetekben több százan, idén pedig több mint kétezren haltak meg támadásaikban.

Címkék#Nigéria

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában