Ország-világ

2016.01.06. 10:46

Gyanús csomagot találtak Angela Merkel hivatalánál

A szövetségi rendőrség négy sárga, postai műanyagládát vizsgált.

Semmilyen gyanús anyagot nem találtak a szakemberek azokban a csomagokban, amelyek miatt szerda délelőtt lezárták a berlini kancellária főbejáratát - közölte a rendőrség.

Egy szemtanú korábban arról számolt be a Reutersnek, hogy négy sárga, postai műanyagláda található a körbekerített területen, ahová kisvártatva a tűzszerészek is megérkeztek.

A Dow Jones hírügynökség szintén szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy az épülethez vezető két utcát rendőrautók állták el.

A szövetségi rendőrség arról tájékoztatta a sajtót, hogy rutinellenőrzés során lettek figyelmesek a gyanús küldeményre, amelynél a keresőkutya jelzett. A küldeményeket minden esetben átvizsgálják, mielőtt bevinnék az épületbe, ezért kellett csak a főbejáratot lezárni, az épület többi bejárata végig használható volt.

A szerda reggeli kormányülést a vaklármának bizonyuló bombariadótól függetlenül megtartották.

Nem a mostani az első gyanús küldemény Angela Merkel hivatalában. 2010-ben görög szélsőségesek robbanóanyagot tartalmazó csomagot próbáltak postán eljuttatni a német kancellárnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában