Ország-világ

2016.02.03. 10:14

Kalifornia meghosszabbította a víztakarékossági intézkedéseket

A kaliforniai vízügyi hatóságok elővigyázatosságból a nyári száraz időszak végéig, azaz októberig meghosszabbították a korábban példa nélküli víztakarékossági intézkedéseket.

Munkatársunktól

A helyi idő szerint kedden hozott döntést a hatóságok szerint az indokolja, hogy a csapadékos tél ellenére még nem ért véget az államot négy éve sújtó szárazság.


A hatóságok az intézkedések keretében büntetések terhe mellett azt kérték a kaliforniai városoktól, hogy mintegy negyedével csökkentsék a 2013-ban felhasznált víz mennyiségét.


Ugyanakkor könnyítették a terheket azon településeknek, ahol megugrott a népesség száma vagy saját, alternatív víznyerési technikákat fejlesztettek ki. Emellett azokkal a közösségekkel is elnézőbbek a hatóságok, amelyek Kalifornia forró, száraz területein élnek.


Az Egyesült Államok nyugati részén található államot négy éve sújtja szárazság, de az idei tél végre jelentős csapadékot ígér. Ennek következtében újra megtelhetnek a víztározók, és nagy az esélye annak is, hogy a tavaszi olvadáskor akkora mennyiségű víz érkezik a hegyekből, amelynek segítségével a kaliforniaiak kihúzhatják a forró nyarat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában