Ország-világ

2017.06.30. 16:20

Hoppá: beszólt a kormány a gyerekverést népszerűsítő alapítványnak

A gyerekbántalmazásra felbujtó, ösztönző magatartás népszerűsítése, támogatása kiadványokban elfogadhatatlan és törvénysértő. Ezt mondta az államtitkár.

"Tisztelt Könyvkiadó! Tudomásunkra jutott, hogy James Dobson: Fegyelmezz! Megéri! című könyvük Kérdések és válaszok fejezete részletesen tárgyalja azt, hogyan, kinek, milyen módon lehet, illetve érdemes megvernie gyermekét. Szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy a hatályos törvények szerint a gyermekek bántalmazása büntetendő cselekmény Magyarországon" – olvasható az internetre kikerült petícióban. Az aláírók között meghatározó a tanárok, pszichológusok, pszichiáterek, gyógypedagógusok, szociálpedagógusok, szociális munkások aránya, de sokan szülőként regisztrálták magukat, írja a Magyar Idők.

 

A 81 éves keresztény házassági- és gyermeknevelési tanácsadó James Dobson több, mint 30 könyvet írt, ebben a kötetben a testi fenyítésre mint nevelési módszerre biztatja a szülőket. Leírja, hogy a testi fenyítést csak ritkán szabad alkalmazni, de később pontosan elmondja hogyan tegyük: ha lehet, a gyerek fenekén és a combján, nyilván, hogy ne látsszon. Ráadásul ha lehet ne kézzel, hanem bottal, vagy övvel - ez is kiválóan hangzik.


Az index már múlt héten megírta a hvg.hu nyomán, hogy a Libri Könyvkiadó leveszi a kötetet a polcokról, nem árulják tovább. A Magyar Idők úgy tudja, a szerző minden művét és a Keresztyén Ismeretterjesztő Alapítvány által kiadott valamennyi könyvet visszahívták országos hálózatukból, raktáraikból; azokat rövidesen visszaküldik a kiadónak.


Az alapítvány azonban nem akarja visszahívni a könyvet. Monty Taylor, az alapítvány vezetője szerint ha valaki veszi a fáradságot, hogy végigolvassa Dobson könyveit, olyan gyermeknevelési szemléletet talál, amely kiegyensúlyozott, és semmilyen módon nem késztet bántalmazásra.


– A jogszabályok minden fizikai és lelki erőszakot tiltanak a gyermekkel szemben. A felbujtó, ösztönző magatartás népszerűsítése, támogatása kiadványokban elfogadhatatlan, törvénysértő, és a gyermekek bántalmazásának minden formája ellen határozottan ki kell állni – fogalmazott ezzel szemben a lap kérdésére Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára egy rendezvényen.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában