Ország-világ

2019.04.10. 10:48

A Brexittel Theresa May politikai karrierje is véget érhet a szakértő szerint

Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője szerint valószínű az is, hogy a saját pártja, a konzervatívok éléről is távozni fog.

Valószínűleg addig tart Theresa May brit miniszterelnök politikai karrierje, amíg az ország kilép az Európai Unióból - mondta Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője szerdán az M1 aktuális csatornán.


Az elemző emlékeztetett: már háromszor utasították vissza a brit parlament alsóházában azt a kilépési megállapodást, amelyet Theresa May az uniós vezetőkkel kötött, és a harmadik szavazás előtt a lemondását is szóba hozta.

    

Valószínű az is, hogy a saját pártja, a konzervatívok éléről is távozni fog - tette hozzá.

    

Az Európai Unió tagállamainak vezetői szerdán rendkívüli csúcstalálkozót tartanak, az egyetlen napirendi pont az Egyesült Királyság kiválási folyamata, a tagság megszűnési határidejének esetleges újbóli halasztása lesz.

    

A brüsszeli ülés megnyitását követően a résztvevők a hagyományoknak megfelelően először Antonio Tajanival, az Európai Parlament elnökével egyeztetnek, majd a brit miniszterelnökkel tanácskoznak, aki a várakozások szerint bemutatja tervét a további lépésekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában