Ország-világ

2019.04.06. 18:22

A hűtőajtóban hamarabb savanyodik a tej

A szavatossági időn túl azt is figyelembe kell venni, sovány vagy zsíros tejről van-e szó.

BorsOnline

Ön tudja, hogy mitől romlik hamarabb a tej? A szavatossági időn túl azt is figyelembe kell venni, sovány vagy zsíros tejről van-e szó.


Egyes tanulmányok szerint a sovány tej tovább iható, mert a zsírhiány miatt a mikrobák nem tudnak olyan gyorsan szaporodni. Mások viszont úgy gondolják, hogy a zsíros áll el tovább, mivel a zsír mesterséges tartósítószer. - írja a BorsOnline.


A két teória közt egy vizsgálat tett igazságot: kiderült, hogy a sovány tej valamennyivel tényleg tovább bírja, viszont ha megromlik, akkor az íze és a szaga is borzasztó lesz.


A szakértők szerint egyébként nagy hibát vétünk azzal, ha a tejet a hűtőszekrény ajtajában tároljuk. Nem is gondolnánk, de a nyitogatás miatt folyamatosan ingadozik a hőmérséklet, ezért a tej gyorsabban megromlik. A legjobb, ha a hűtő belső részén tároljuk a bontatlan, és a már felnyitott dobozokat is.

 

Borsonline.hu

Címkék#tej

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában