közlemény

2020.06.21. 17:38

A tiszti főorvos visszautasítja az MSZP-s képviselő hamis vádjait

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közölte: széles körű és rendkívül alapos szakmai vizsgálatot folytattak egy tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal esztergomi nő ügyében.

A lefolytatott vizsgálat négy szakmai terület – neurológia, infektológia, aneszteziológia és intenzív terápia, valamint oxyológia – országos szakfelügyelő főorvosának bevonásával történt, akik szakmailag megalapozott és megkérdőjelezhetetlen véleményt alkottak. Ebből kiderült, hogy szakmai és dokumentációs szabálytalanságok is történtek a tatabányai Szent Borbála Kórházban, de egyértelműen kiderült az is, hogy

a koronavírus-járványnak és az azzal kapcsolatos intézkedéseknek semmi köze nem volt a nő halálához.

Visszautasítjuk Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő alaptalan vádjait, miszerint az NNK hamis vagy áljelentést készített volna, és visszautasítjuk az MSZP-s képviselő azon vádját is, hogy Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszternek bármilyen befolyása is lett volna a neves szakértők által készített jelentésre. A vizsgálati jelentés megállapításai objektív tényeken alapulnak, nem pedig feltételezéseken vagy mendemondákon – írta közleményében a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Borítókép: Müller Cecília országos tisztifőorvos

Ezek is érdekelhetik