gyermekek világnapja

2021.11.20. 11:27

Novák Katalin: a kormány minden életszakaszban segíti a családokat

A gyermekeknek joguk van az őket megillető gondoskodáshoz; jólétük legfontosabb feltétele az őket felnevelő szerető családok biztonsága. A gyermeket tervező és nevelő családok továbbra is biztosak lehetnek abban, hogy a kormányzat minden életszakaszban segítséget és támogatást nyújt nekik – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton, a gyermekek világnapja alkalmából.

Budapest, 2021. november 14. Novák Katalin családokért felelõs tárca nélküli miniszter, a Fidesz leköszönõ alelnöke beszédet mond a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Novák Katalin azt írta, a „családbarát kormány” 2010 óta azon dolgozik, hogy ne csak a gyermekek világnapján, hanem minden egyes napon jó legyen gyereknek lenni.

A családok életének könnyebbé tételét szolgálja egyebek mellett a családközpontú adópolitika és a gyermeknevelést érintő állami ellátási formák gyarapodása, az otthonteremtési, otthonfelújítási támogatások bevezetése, a nagycsaládosok autóvásárlási kedvezménye, az ingyenes tankönyvek, az ingyenes és kedvezményes gyermekétkeztetés, az Erzsébet-táborok – sorolta.

„A gyermekek jólétének és az őket felnevelő családok biztonságának megerősítése a Fidesz-KDNP-kormány eredménye és továbbra is kiemelt célja. Míg a baloldali kormányok alatt a gyermekvállalás egyenlő volt az egzisztenciális kiszolgáltatottsággal, mára a családok biztosak lehetnek abban, hogy minden életszakaszban segítséget és támogatást kapnak a kormányzattól, amely továbbra is az eddigi vívmányok megerősítésén és kibővítésén dolgozik” – emelte ki Novák Katalin.

Hozzátette, hogy ennek újabb eleme egyebek mellett a gyed maximális összegének növelése, a gyod összegének minimálbér szintjére történő emelése és az, hogy a gyermeket nevelő szülők 2022-ben visszakapják az idén befizetett személyi jövedelemadójukat.

A miniszter közölte: Magyarország a világelsők között van a családokra fordított támogatások GDP-arányos összegével, amely jövőre már eléri a 6,2 százalékot.

„A kormányzat minden intézkedésével azt támogatja, hogy a magyar gyermekek számára gondtalanul teljen a gyermekkor”

- hangsúlyozta.

Jelezte azt is, hogy az idei világnapon fotópályázat indul gyermekek számára Miért jó gyereknek lenni? címmel. Az esemény szervezője az Egyszülős Központ, a gyermekek által készített fotókat digitális formában várják.

A pályázati felhívás az Egyszülős Központ közösségi oldalain, valamint a pályázat fővédnöke, Novák Katalin családokért felelős miniszter Facebook-oldalán is elérhető – írta a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában