Segítségnyújtás

2023.07.06. 12:26

Százmilliós komplex csomaggal segít az Ökumenikus Segélyszervezet

Kilenc fürdő- és mosdókonténert állított fel az öt hónappal ezelőtti földrengésben súlyos károkat szenvedett törökországi Iskenderun sátortáboraiban az Ökumenikus Segélyszervezet, ezzel összesen ezer családnak biztosítva hozzáférést emberhez méltó higiéniai létesítményekhez – közölte a segélyszervezet az MTI-vel csütörtökön.

MW

Illusztráció/ Törökországból hazatérő szíriaiak várakoznak a Cilvegözü határátkelőnél, a dél-törökországi Hatay tartomány Reyhanli körzetében 2023. február 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Erdem Sahin

Azt írták: Törökországban öt hónappal a február 6-ai földrengés után is mintegy 1,6 millió ember él kiépített infrastruktúra nélküli sátortáborokban. 

Ökumenikus Segélyszervezet százmillió forint értékű, komplex segélycsomagjának részeként a törökországi partnerszervezeteivel öt fürdő- és négy mosdókonténert telepített az egyik iskenderuni táborba, ezzel javítva a valószínűleg még évekig átmeneti szállásokra szoruló bajbajutottak életkörülményein.

Hozzátették:

az otthontalanságból és az életkörülményekből fakadó reményvesztés lelki terhe bénítólag hat a katasztrófa túlélőire, ezért az akut segítségnyújtás mellett az otthonukat vesztett táborlakók lelki gondozására is figyelmet fordít a segélyszervezet, Kirikhanban pszichológusok és animátorok nyújtanak pszichoszociális támogatást a rászorulóknak.

A közösségi traumafeldolgozó programokon, egyéni- és csoportos konzultációkon különös figyelmet fordítanak a gyermekekre, várandós nőkre, idősekre és kiszolgáltatottakra.

Felidézték: 

a segélyszervezet a földrengést követően országos adománygyűjtést indított, amelyhez közel 100 ezren csatlakoztak.

A segélyszervezet humanitárius szakemberei a mentési szakasz lezárultával azonnal megkezdték a helyszíni segítségnyújtást és a felméréseket a török partnerszervezetekkel együttműködve, ennek eredményeképpen pedig tavasszal higiéniai cikkeket, tartós élelmiszert osztottak a katasztrófa sújtotta térség sátortáboraiban. A segélyszervezet egy keresztény közösségek által fenntartott szükségiskolát is támogatott tanszerekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában