Tanártüntetések

2023.08.29. 06:01

Pénzért kilincsel a baloldali Egységes Diákfront és a Tanítanék Mozgalom

Adománygyűjtésre hívott fel a tavaszi erőszakos tanártüntetések egyik baloldali szervezőcsoportja, az Egységes Diákfront (EDF). A gyér létszámú tanártüntetéseken aktív Tanítanék Mozgalom pedig most már rasszizmus elleni demonstráción való részvételre is felszólította híveit.

MW

Törley Katalin és Pilz Olivér, a Tanítanék Mozgalom alapítói beszélnek az új pedagóguséletpálya-törvény elleni tüntetésen a Kossuth téren, a Parlament előtt 2023. június 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Az Egységes Diákfront (EDF) kalapozásból ezúttal a következő tüntetés megszervezését akarja finanszírozni, mert állításuk szerint támogatóik segítsége nélkül a demonstrációk lebonyolítása nem fog menni – írja a Magyar Nemzet.

Gyűjtenek plakátolásra, színpadtechnikára, hangosításra, online költségek fedezésére, valamint a rejtélyes „egyéb költségekre” valót is szimpatizánsaiktól szeretnék megszerezni.

Emellett azzal próbálják tüntetésre bírni a híveiket, hogy a hatalom nem hallgatta meg őket, és „tovább rontotta az oktatás krízisét”, de ők nem hátrálnak meg, szeptemberben újrakezdik. Mint írják, minden eddiginél nagyobb tüntetésre készülnek, ezért van szükségük anyagi támogatásra az emberektől.
Talán nem lesz olyan nehéz nekik megugrani ezt a lécet, hiszen az eddigi rendezvényeken megjelent résztvevők létszáma elenyésző volt. 

A pénzért kilincseléssel a Tanítanék Mozgalom sem hagyott fel, amit az is bizonyít, hogy nemrég újabb anyagi támogatást kértek követőiktől, miközben azzal hencegtek: eddig már több mint húszezren finanszírozták őket adományokkal. Úgy tűnik azonban, hogy 

a Tanítanék Mozgalom nemcsak az oktatásügyről szól, egy friss Facebook-bejegyzésben ugyanis aktív támogatásukról biztosították a Roma Parlament – Polgárjogi Mozgalmat, amely a rasszista gyűlöletkeltés ellen tervez fellépni a Belügyminisztérium előtt. 

Ehhez csatlakozott Törley Katalin csapata, a Tanítanék Mozgalom, amely részvételre buzdította híveit ezen a demonstráción is.

A teljes cikk ITT olvasható. 

Kik szervezik a polgári elégedetlenséget?

Nem teljesen világos, hogy miért szorulnak rá a szeptemberi diák- és tanártüntetéseket szervező csoportok a pénzgyűjtésre, hiszen ezeknek a rendezvényeknek az egyik fő támogatója és közreműködője a Facebook-bejegyzései alapján az a Civil Kollégium Alapítvány (CKA), amely a második legtöbb pénzzel támogatott Soros-szervezet Magyarországon – írja a Magyar Nemzet.

Az Átlátszó.hu gyűjtése alapján ez a szervezet mintegy 2,5 millió dollárt, azaz majdnem egymilliárd forintot kapott a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványoktól (Open Society Foundations). 

A második legnagyobb forrást az elmúlt években az a szervezet kapta, amelyiknek elnöke egyben a balliberális előválasztásért is felelt, miközben megpróbálja fellázítani a diákságot a kormány ellen.

A szervezet ugyanis régóta foglalkozik úgynevezett közösségépítés címén kormányellenes fiatal aktivisták képzésével. Már 2017–2018-ban feltűnt, hogy polgári engedetlenségi képzést tartottak titokban radikális aktivistáknak a kunbábonyi központjukban. A résztvevők egyebek között azt is megtanulhatták, hogyan provokálhatnak ki rendőrségi beavatkozást, vagy miként viselkedjenek egy intézményfoglalás alkalmával.

Gulyás Márton a Partizán című műsorban
Forrás: YouTube

A kurzusokat olyan tapasztalt tüntetők vezetésével tartották, mint amilyen a Fidesz Lendvay utcai székházának 2013-as elfoglalásában részt vevő Misetics Bálint és Kalocsai Kinga Regina, vagy a Sándor-palotát festékesflakonnal megdobáló Gulyás Márton. 

A CKA önmeghatározása szerint „a cselekedni kívánó állampolgárok és önszerveződő közösségek segítő-fejlesztő szervezete, valamint a közösségi munka akkreditált intézménye”. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában