Súlyos bűncselekmény

2023.09.05. 16:55

Karácsony bizalmasát csalással vádolja az ügyészség

Bíróság elé állt a budapesti állatkert volt operatív igazgatója, akit gazdasági csalással vádol az ügyészség. Szabó Roland mellett – ki tudja, miért – a végsőkig kitartott a budapesti városvezetés.

MW

Gy. Németh Erzsébet és Szabó Roland, kinyitja a Fővárosi Állat- és Növénykert főkapuját 2020. május 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Néhány hete előkészítő ülést tartott az Egri Járásbíróság a Fővárosi Állat- és Növénykert egykori vezetője, Szabó Roland és társai ügyében – értesült a Magyar Nemzet

SZABÓ Roland
Szabó Roland 
Fotó: Kovács Attila / Forrás: MTI

A főpolgármester egykori kinevezettje ellen az Egri Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett gazdasági csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat. 

Az ügyészség vádiratában felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést indítványozott.

Az Egri Törvényszék sajtóosztálya lapunk kérdésére azt közölte, hogy

a bíróság az előkészítő ülésen megállapította, hogy a vádlottak cselekménye a vádtól eltérően is minősülhet. Erre tekintettel november 14-ére újabb előkészítő ülést tűztek ki.

Ha Szabó a következő határnapon mindent beismer, véget érhet számára az ügy, ellenkező esetben megkezdődik a tárgyalássorozat, és hosszabb eljárásra kell számítani.

Karácsony támogatottjának botránya ugyan évek óta köztudott volt, ám a főváros vezetése sokáig nem engedte el a kezét.

A főpolgármester pár éve ugyan visszavonta Szabó Roland főigazgatói kinevezéséről szóló határozatát, ám ő operatív igazgatóként egészen idén márciusig pozícióban maradt.

A teljes cikk ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában