Válasz

2023.10.18. 13:42

Gulyás Gergely reagált David Pressman bírálatára

Az amerikai nagykövet illetéktelen abban, hogy a magyar külpolitikát meghatározza, mert az a magyar kormány feladata – nyilatkozta az ATV-nek Gulyás Gergely, miután Pressman kemény szavakat fogalmazott meg a pekingi Orbán–Putyin-találkozóról – írja a Magyar Nemzet.

MW

David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete az érkezése után tartott sajtótájékoztatón a Liszt Ferenc-repülõtéren 2022. szeptember 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az amerikai nagykövet a közösségi oldalán, az X-en írta a következőket: „Magyarország vezetője egy olyan ember mellé állt, akinek az erői emberiség elleni bűncselekményekért felelősek Ukrajnában, és egyedül tette ezt a szövetségeseink között. Miközben Oroszország az ukrán civileket támadja, Magyarország az üzletért könyörög.”

Ha az elmúlt évekre  visszatekint, találkozót fog látni – többet is – Joe Biden és Putyin elnök között, beleértve Joe Bidennek az elnöki és az alelnöki időszakát is. Javaslom, hogy ezeket a képeket nézegesse

– üzent Pressmannak a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Arra a felvetésre, hogy amikor Joe Biden amerikai elnök Putyinnal találkozott, még nem volt háború, Gulyás Gergely azzal válaszolt:

a háború időszakában pedig kiemelten fontos, hogy a békéről beszéljünk, és arról, hogy az orosz agressziónak mielőbb véget kell vetni. A miniszterelnök is ezt tette, és mindenkinek azt javaslom, hogy tegye is ezt.

Németország budapesti nagykövete, Julia Gross is tett fel kérdéseket a magyar miniszterelnök Putyinnal való találkozója kapcsán.

A további részletek ITT OLVASHATÓK!
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában