Bírósági döntés

2023.11.07. 18:54

Jogerőssé vált Hadházy büntetése

Nem ússza meg a kordonbontás miatt kiszabott pénzbüntetést Hadházy Ákos, a bíróság végzése alapján jogerőssé vált, hogy százezer forintos büntetést kell fizetnie a volt LMP-s politikusnak – értesült a Magyar Nemzet. A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) ezzel a döntéssel a rendőrségnek adott igazat.

MW

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Már a bíróság is megállapította, hogy százezer forintos pénzbüntetést kell fizetnie Hadházy Ákosnak a karmelitánál májusban történt kordonbontás miatt – tudta meg a Magyar Nemzet

A Pesti Központi Kerületi Bíróság október 20-án hozott végleges végzést azt követően, hogy 

a rendőrség gyülekezési joggal való visszaélés miatt szabálysértési eljárást indított és megállapította, hogy Hadházy volt a jogellenes tüntetés szervezője. 

Emiatt szabtak ki a képviselőre százötvenezer forintos büntetést, amit a bíróság ötvenezer forinttal csökkentett. Kerestük a Fővárosi Törvényszéket is, ők megerősítették, hogy a PKKB valóban pénzbírságot szabott ki az ügyben.  

A cikk folytatás a Magyar Nemzet oldalán található!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában