Zánka

2023.12.12. 14:07

Hornung Ágnes: 180 ezren vesznek részt idén az Erzsébet-táborokban

MW

Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára résztvevőkkel beszélget a budapesti Baba-Mama Expón 2023. november 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Hornung Ágnes elmondta, a felújításnak köszönhetően télen is tarthatnak Erzsébet-táborokat. A vasárnap záruló, hétvégi, karácsonyi Családi Erzsébet-táborokba közel 5 ezer résztvevőt várnak.

A hétközben zajló Erzsébet-karácsony turnusaiban összesen 12 ezer részvevő táborozik. 

A téli táborok során számos szabadtéri és beltéri program, köztük cirkuszi, színházi, adventi és sportprogram részesei lehetnek a résztvevők

 - tette hozzá.

 Idén összesen 180 ezren fordulnak meg az ottalvós zánkai és fonyódligeti valamint a családi, napközis, gyógyító, diabétesz és erdélyi táborokban.

Nyáron Zánkán és Fonyódligeten 35 ezren táboroztak, 

ebből 3 ezer határon túli és 500 ukrán nemzetiségű résztvevő kapcsolódott ki a programnak köszönhetően.

Ősszel és tavasszal az osztálykirándulásoknak 34 ezer résztvevője volt és a hétvégi Családi Erzsébet-táborokat is látogatták ebben az időszakban.

Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke arról beszélt, hogy a 11. éve működő Erzsébet-táborokról egy kötetet készített az alapítvány.

2016-tól szervezi az alapítvány a táborokat, köztük az Erzsébet- karácsonyt, amely 2021-től háromnapos programsorozattá vált, ahol idén turnusonként 1200 táborozó vesz részt.

A karácsonyi Családi Erzsébet-táborokban hétvégente 800-an vannak - fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában