Viszontválasz

2024.02.20. 12:42

Menczer Tamás: a finn politikusok sírva könyörögtek, hogy támogassuk a NATO-csatlakozásukat

A külügyi államtitkár reagált a finn miniszterelnök megjegyzéseire, aki egy lengyel liberális lapnak adott interjújában ment neki Orbán Viktornak.

MW

Menczer Tamás

Forrás: Kisalföld

Fotó: Huszár Gábor

Menczer Tamás a közösségi oldalán reflektált a a finn miniszterelnök, Petteri Orpo állításaira: 

Látom, a finn miniszterelnök rólunk nyilatkozott. Apró megjegyzés: a finn politikusok sírva könyörögtek, hogy támogassuk a NATO-csatlakozásukat. Támogattuk. Azóta többször hazugságokkal támadtak minket.

Az államtitkár szerint a finn NATO-tagság ratifikációjának tanulsága az, hogy 

„sajnos gerinc nem jár a NATO-csatlakozáshoz”.

A finn miniszterelnök nekiment Orbán Viktornak

Petteri Orpo finn miniszterelnök szerint az Orbán Viktor vezette magyar kormány Svédország-politikája Vlagyimir Putyin orosz elnök hasznára válik – szándékosan segítve a keleti nagyhatalmat. Annak is hangot adott, Európának készen kell állnia egy esetleges orosz támadásra. Mindezeken túl Orpo azzal is megvádolta Orbán Viktort, hogy miatta befagyott a Visegrádi Együttműködés, noha szakértők korábban rámutattak: bár a tagországok nem minden kérdésben értenek egyet – korábban Ukrajna támogatása is ezek közé tartozott –, a szakpolitikai együttműködés továbbra is erős maradt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában