Uniós pénzek

2024.03.27. 08:43

Deutsch Tamás: a baloldal a források 98 százalékától fosztaná meg Magyarországot

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő kezdeményezésére szerdán az Országgyűlés európai ügyek bizottsága tárgyalta a hazánk elleni akciókat. A Fidesz EP-képviselője arra kérte a bizottságot, hogy vizsgálja ki azt az áskálódást, amit a hazai baloldal Brüsszelben folytat Magyarország ellen – ismerteti a Magyar Nemzet.

MW

Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje (b4), Karácsony Gergely főpolgármester (j2), valamint képviselőjelöltek: Tordai Bence (Párbeszéd), Vajda Zoltán (MSZP), Hadházy Ákos (Momentum és Mindenki Magyarországa Mozgalom), Hajnal Miklós (Momentum), Szabó Tímea (Párbeszéd), Csárdi Antal (LMP) és Jámbor András (Párbeszéd) az Egységben Magyarországért kampányzáró rendezvényén Budapesten, a Madách téren 2022. április 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

„Attól, mert valaki baloldali, az nem mond ellent annak, hogy akár a legtöbbet áldozza a magyar függetlenség érdekében” – fogalmazott Deutsch Tamás az Országgyűlés európai ügyek bizottságának szerda délutáni ülésén. A Fidesz európai parlamenti képviselője szimbolikusnak nevezte, hogy az Országház Nagy Imre-termében tartotta az ülését.

A magyar baloldal pártjai és azok EP-képviselői minden energiájukat annak érdekében mozgósították, hogy a lehető legtöbbet tudjanak áskálódni a saját hazájuk ellen és a lehető legtöbb nehézséget tudják okozni a saját honfitársaiknak

– húzta alá a kormánypárti politikus.

DEUTSCH Tamás
Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

Jelezte, hogy a baloldal első célja az volt, hogy Magyarország az uniós költségvetésből kevesebb pénzt kaphasson, ám kudarcot vallottak, mivel 2,5 milliárd euróval több forráshoz juthat hozzá hazánk. Mint mondta, ezután a baloldal azt fogalmazta meg, hogy ne juthasson hozzá Magyarország a fejlesztési pénzekhez. 

2021-től kezdve a dollárbaloldal képviselői azt tűzték ki célul, hogy eljárások induljanak hazánk ellen

– hangsúlyozta Deutsch Tamás. Hozzátette: a baloldal hosszú időn át próbálta eltitkolni ezt a tevékenységét, ám miután ez már nem volt kivitelezhető, próbálták azokat letagadni.

Emlékeztetett, hogy Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője is hosszasan tagadta, hogy akadályozná a források Magyarországra érkezését, ám később egy hangfelvételen Donáth arról beszélt párttársainak, hogy hazánk ügyében rendszeresen egyeztetett telefonon Vera Jourovával, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnökével. A Fidesz politikusa jelezte, hogy Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja nemrég kérkedett azzal az ATV-ben, hogy uniós képviselőik meghatározó szerepet játszottak a hazánknak járó EU-pénzek visszatartásában. Deutsch Tamás szót ejtett arról is, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke 2023-ban már nyíltan beszélt róla, hogy a hazai baloldal pártjai áskálódnak Brüsszelben hazánk ellen.

Az európai ügyek bizottsága folytasson vizsgálatot az ügyben

– kérte a bizottságot az EP-képviselő.

Leszögezte, hogy 

nincs a magyar belpolitikának olyan történése, amit ne használna fel a baloldal, hogy az uniós intézmények lépjenek fel Magyarország ellen. Jelezte, hogy Cseh Katalin és Donáth Anna eljuttatta az Európai Bizottséghoz 

Magyar Péternek a volt feleségével, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszterrel felvett beszélgetésének a leiratát, majd arra kérték Vera Jourovát, hogy a lehető legkeményebben járjon el Magyarországgal szemben.

Magyarország az unió hétéves költségvetéséhez 10 milliárd euróval járul hozzá, míg 50 milliárdhoz jutna hozzá, ám a baloldalnak a javaslata szerint hazánk csak 800 millió euróhoz juthatna hozzá. A baloldal a források 98 százalékától fosztaná meg hazánkat

– ismertette.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

Az Országgyűlés tárgyalja a baloldal magyar érdekkel ellentétes brüsszeli akcióit

A dollárbaloldal meghatározó politikusai, európai parlamenti képviselői az elmúlt években egymást felülmúlva dolgoztak azért, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós forrásokat – idézi fel a lap. Ebben az aknamunkában élen jártak a Momentum hangadói; nem véletlen, hogy Hajnal Miklós, a párt elnökségi tagja ismerte el, sőt kérkedett azzal az ATV-ben, hogy uniós képviselőik meghatározó szerepet játszottak a hazánknak járó EU-pénzek visszatartásában. 

Hajnal az említett televíziós interjúban konkrétan arról beszélt, hogy Donáth Anna és Cseh Katalin „egy csomó olyan dolgot csinált az elmúlt öt évben az Európai Parlamentben, amiről azt gondoltuk volna korábban, hogy nem megvalósítható”.

Szerinte korábban „senki nem gondolta volna azt, hogy Magyarországgal szemben indulhat jogállamisági eljárás, kötelezettségszegési eljárás”. Hajnal tehát azzal büszkélkedett pártjuk eredményeit összegezve, hogy Magyarországgal szemben különböző brüsszeli eljárások indultak.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és felesége, Dobrev Klára EP-képviselő egyenesen a feladatának nevezte a hazánk elleni uniós lépések támogatását. 

Ennek szellemében Molnár Csaba, a DK egyik uniós politikusa kijelentette, hogy hazafias kötelességének érzi az európai uniós források elleni küzdelmet. 

Karácsony Gergely folyamatosan azért panaszkodik, hogy szerinte a kormány „kivérezteti” a fővárost, pedig éppen ő lobbizik évek óta az európai színtéren, hogy Magyarország ne jusson hozzá a jogosan járó pénzekhez – írták. 

A baloldal volt miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter azzal kampányolt a 2022-es országgyűlési választás előtt, hogy Magyarország akkor kapja meg az európai uniós forrásokat, ha a magyarok leváltják Orbán Viktort. A politikus rendre a brüsszeli vezetők szempontrendszere mellett foglalt állást, amikor a hazánknak járó uniós pénzek visszatartásáról beszélt.

A nevében jobboldali, újabban konzervatív, de hosszú évek óta a Gyurcsány Ferenc vezette baloldallal együttműködő Jobbik is intenzíven dolgozott Brüsszelben azért, hogy Magyarország ne kapja meg a jogosan járó pénzügyi forrásokat.

A baloldal magyar érdekkel ellentétes brüsszeli akcióit Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő kezdeményezésére szerdán az Országgyűlés európai ügyek bizottsága tárgyalja.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában