Magyar Közlöny

2024.03.02. 08:15

Kiderült, hogy milyen rostákon kell átmenniük a gyermekvédelmi intézmények vezetőinek

A kormány több szigorítást is végrehajt a gyermekvédelmi intézményekben, hogy soha többé ne essen bántódásuk a gyermekeknek sehol, így az intézmény falain belül sem. A Magyar Közlönyben olvasható rendelet máris érvénybe lépett, a gyermekvédelmi intézmények vezetőinek és helyetteseiknek pedig kemény alkalmassági szűréseken kell átesniük ahhoz, hogy betölthessék a pozíciójukat.

A gyermekvédelmi intézmények vezetőinek és helyetteseiknek kemény alkalmassági szűréseken kell átesniük

Forrás: Rétvári Bence Facebook-oldala

A gyermekotthont működtető intézmény vezetőjévé, a  gyermekotthon vezetőjévé, a  nevelőszülői hálózatot működtető intézmény vezetőjévé, a nevelőszülői hálózat szakmai vezetőjévé, valamint a javítóintézet igazgatójává és otthonvezetőjévé az a személy nevezhető ki, aki a pszichológiai alkalmassági vizsgálaton alkalmas minősítést kap – írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Közlönyben olvasható rendelet meghatározza, milyen elvárásokat támasztanak a fenti pozíciókat betöltő emberek irányába: 

kiegyensúlyozott pszichés állapot, életkornak megfelelő érettség, átlag feletti érzelmi-indulati kontroll, átlag feletti érzelmi intelligencia, pszichés terhelhetőség, stresszel való megküzdési képesség, alkalmazkodási képesség, teljesítménymotiváció.

A pszichológiai vizsgálatot az azt végző pszichológusok következő módok alapján értékelik:

tesztekkel vizsgálják majd az intelligenciát, a személyiséget, papíralapú vagy műszeres figyelemvizsgálatokkal, kompetenciavizsgálatokkal, ezeknek kombinációjával, valamint amennyiben a vizsgált személy pszichológiai állapota indokolja – kiegészítő vizsgálatok elvégzésével.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában