Ország-világ

2009.05.07. 17:35

A Fidesz és a KDNP is leadta ajánlószelvényeit

Másfélmillió ajánlószelvényt gyűjtött össze az európai parlamenti választásokra a Fidesz-KDNP, ebből 32 ezer 500-at csütörtökön is le is adtak az Országos Választási Bizottságnak. Nyitrai Zsolt, a párt operatív igazgatója szerint a rekordmennyiségű ajánlószelvény üzenete az, hogy az ország változást akar.

Leadta a Fidesz-KDNP az európai parlamenti választásokra gyűjtött ajánlószelvényeket csütörtökön délelőtt az Országos Választási Bizottságnak (OVB) - jelentette be kora délután Nyitrai Zsolt, a Fidesz operatív igazgatója. Az elmúlt időszakban másfélmillió ajánlószelvényt gyűjtöttek össze, ebből 32 ezer 500-at adtak le Rytkó Emíliának, az Országos Választási Iroda (OVI) vezetőjének. Nyitrai Zsolt leszögezte: a le nem adott szelvényeket a jogszabályok szerint megsemmisítik.

A politikus által rekordmennyiségűnek nevezett ajánlószelvény szerinte egy üzenet is egyben: az ország nem támogatja a kormányt és a megszorításokat, az ország kimondta, hogy elég.

Nyitrai Zsolt tudomása szerint az OVI a napokban vizsgálja át a leadott papírokat, és várhatóan vasárnap döntenek.

Az európai parlamenti választásokon induló pártoknak egyébként péntek délután 4 óráig kell leadni az induláshoz szükséges okmányokat és a minimum 20 ezer ajánlószelvényt, az európai parlamenti választás pedig június 7-én, vasárnap lesz Magyarországon.

Címkék#Fidesz#KDNP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában