Ország-világ

2016.12.01. 14:23

A közfoglalkoztatásban kiemelkedően teljesítő önkormányzatokat jutalmaztak

A közfoglalkoztatásban kiemelkedően teljesítő ötven önkormányzatot, valamint két szeretetszolgálatot jutalmazott a Belügyminisztérium (BM), az elismeréseket Pogácsás Tibor, a BM önkormányzati államtitkára adta át csütörtökön Budapesten - közölte a tárca az MTI-vel.

Mint írták, a BM a közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő teljesítmény elismeréseként öt-öt millió forint támogatásban részesített ötven települést, valamint a Baptista Szeretetszolgálatot és a Református Szeretetszolgálatot.  


A BM közleménye szerint az oklevelek átadását megelőzően Pogácsás Tibor elmondta: a megvalósult programoknak köszönhetően javult a települések bel- és külterületi úthálózatának állapota, a közösségi terek és a gyalogos közlekedést szolgáló járdák minősége, a mezőgazdasági programokban termelt terményeket az önkormányzatok a közétkezésben hasznosítják.  


A közfoglalkoztatási programokban folytatott tevékenységek egymásra épülnek, esélyt kínálnak egy-egy helyi ötlet megvalósítására is - mondta az államtitkár.  


Felidézték: a közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységéért tavaly szintén ötven települést, egy országos közfoglalkoztatót és egy önkormányzati szociális szolgáltatót díjazott a BM. 


Az elismerésben részesített településekről és programjaikról további információ a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási portálján található - tették hozzá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában